jueves, 21 de junio de 2012

Actes de la Confraria - Vuitava del Corpus


El passat 14 de juny es va celebrar en Morvedre (l’actual Sagunto/Sagunt) la festa de la Vuitava del Corpus, festa major de la confraria del Santíssim Sagrament o de Minerva, fundada per butlla pontifícia l’any 1540.
Després de la solemne missa cantada, es va fer una processó amb el Senyor Sagramentat amb el magnífic pal.li de la confraria de Minerva. El seu recorregut va discòrrer per les naus de l'església de Santa Maria.
El Santíssim Sagrament va descansar en tres altars, costum que s’observa des de que es deixà de fer l’esmentada processó per la plaça Major per la década de 1970, que són: el de Santa Teresa, el del Sants de la Pedra, patrons del poble, i el del Cor de Jesús i la Mare de Déu d'agost.

La confraria dels Sants Patrons Abdó i Senén ha intentat posar una especial atenció en arreglar, amb la major cura litúrgica posible, el seu altar i capella, ja que és en esta celebració quan el Nostre Senyor visita la que al segle XVII va ser capella de la comunió de la dita església, molt abans que la confraria dels Sants de la Pedra s’hi instal·lara.No hay comentarios:

Publicar un comentario