sábado, 21 de julio de 2012

Festa dels Sants de la Pedra 2012


SENSE ABDÓ I SENÉN NO ÉS ESTIU

En el dia de hui ha eixit publicat en el diari Levante, un extra especial dedicat a l’oferta festívola del nostre municipi.

Entre totes les múltiples i variades activitats lúdiques, compendiades sota el títol “Verano y Fiestas. Sagunt y Port”, trobem un apartat dedicat a les festes patronals.

L’entrevista que Antonio J. Fresno va fer, dies enrere, al president de la confraria dels Sants Patrons Abdó i Senén de Sagunt, Antoni Lluesma Espanya, li va servir per a realitzar part de l’article que publica, en la página 12 del dit extra, amb el nom “Tradiciones. Más que devoción.”

És este un article que ha sabut copsar, a pesar del reduït espai que ocupa, la importància que Abdó i Senén tenen per al patrimoni cultural, material i inmaterial, de Sagunt.

Les celebracions religioses al voltant dels nostres Patrons han ajudat a configurar i definir una part de la nostra tradició i identitat. Este fet, esta  realitat, ha estat possible només gràcies a l’entusiasme i devoció que els saguntins han oferit als seus patrons des de fa segles.

Cultura, patrimoni històric i artístic, tradició, religiositat, devoció.., però també modernitat, futur, i compromís amb Sagunt i els saguntins, és el treball que la confraria dels Sants Patrons vol fer en els temps presents per a preservar i enriquir el legat d’Abdó i Senén que hem rebut dels nostres majors.

Participar de les festes dels Sants de la Pedra, participar de l’exemple d’estos dos cristians compromesos amb els altres, és una bona manera de ser més i millors saguntins en este temps de grans preocupacions.
No hay comentarios:

Publicar un comentario