sábado, 4 de agosto de 2012

Festa dels Sants de la Pedra 2012


LA PROCESSÓ DELS SANTS DE LA PEDRA
Final de les celebracions patronals de Sagunt

El proppassat dia 30 de juliol, a les 20:00 h. de la vesprada, començà la processó en honor dels Sants Patrons de Sagunt, Abdó i Senén.

Enguany, es va donar una gran participación de públic, entre participants i espectadors. La qual cosa, ha produït una gran satisfacció en la nostra confraria, que és la de tots. Ja que un dels nostres objectius més principals és el d’aconseguir que Sagunt, i els saguntins visquen amb intensitat el seu patrimoni cultural més autèntic i secular.

Novetats d’eixa jornada han estat els dolçainers Caballer, família saguntina que desenvolupa una activitat de gran reconeixement professional en el món de la dolçaina i la música tradicional valenciana. Quatre dolçainers i dos tabalets obrien el recorregut amb peces tradicionals de processó. Una novetat que ha resultat molt ben acollida.

També s’ha tret una creu processional del segle XIX, de bronze argentat. Feia anys que no eixia, i ara la confraria l’ha recuperada. Els portadors han estat els germans Srs. José Luis i Vicent Moros Claramunt, i el Sr. J. Ramón Montesinos, assistits per diversos xiquets, els noms dels quals no sabem, però als que des d’ací enviem el nostre més sincer reconeixement.

Xiquets de comunió, saguntins en general, les representants de la cort d’honor de les dos falleres majors de Sagunt, la major i la major infantil. La reina de la Casa de Aragón i una de les seues dames, i membres d’altres confraries saguntines, són els que han conformant el gruix de la processó.

Davant del guió de la confraria, portat per clavari de la Sang 2013, Sr. Miguel Chordà, anaven tres persones de la Junta de les Penyes 2012, presidits per Sr. Angel Martínez, el seu president.

L’anda la portaven membres de la majoralia de la Sang 2012 i membres de la Junta de les Penyes 2012. Als qual agraïm, i molt, la seua participación i devoció.

Darrere de l’anda, el prior de la confraria, mossén Vicent Gil, mossén José Miguel Peris, rector del Raval, mossén Enrique Moros, fill del poble, i el vicari de Santa Maria, mossén Jorge Andrés. Tot seguit, els membres de la Junta de Govern de la confraria dels Sants Patrons Abdó i Senén, després els regidors de l’equip de govern municipal, i finalment l’alcalde de Sagunt, Sr. Alfredo Castelló, acompanyat pel president de la confraria dels Sants de la Pedra, Sr. Antoni Lluesma.

Tancant tota la comitiva patronal, la banda de música Lira Saguntina.

La confraria vol agrair a tots la seua participación i col·laboració. A tot Sagunt! Encara que molt especialmente a l’Ajuntament, al prior de la nostra confraria i a tot els preveres que han vingut, a la Junta Fallera, a la Majoralia de la Sang de 2013, a la Comissió de Penyes 2012, a la Casa de Aragón, a les confraries que han volgut estar amb nosaltres, i a tots aquells que d’una manera més anónima han ajudat per a la correcta realització d’estes celebracions patronals.

També volem agrair a la Sra. Remei Hervás, haver acceptat participar, dirigint-la, la subhasta de les cistelles de fruita, una vegada acabada la processó. El seu mestratge i saber fer donà uns resultats espectaculars.

La junta de la confraria dels Sants Patrons Abdó i Senén, continua treballant per als nostres Patrons i per a Sagunt, des de hui mateix, pensant ja en les celebracions de l’any vinent, on esperem poder estar a l’altura de les circumstàncies. L’ajut de tots els saguntins és imprescindible per a que la nostra tasca siga possible i bona.

Moltes gràcies!VISQUEN ELS SANTS DE LA PEDRA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario